Courgette-shoarma schotel

courgette-shoarma schotel

Dit recept is voldoende voor vier volwassen personen.

Ingrediënten

  • 50 gr bloem
  • 75 gr boter
  • 500 ml melk
  • 2 tl zout
  • 200 gr geraspte kaas
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl nootmuskaat
  • 2 tl kaneel
  • 500 gr gekruid shoarmavlees
  • 5 kruimige aardappelen
  • 1 kg courgettes
  • boter om de ovenschaal mee in te vetten
  • olijfolie
  • peper/zout

 

  • Was de courgettes en snijd ze aan plakken van een halve centimeter dik. Bestrooi ze met zout en laat ze een half uur staan in een schaal.
  • Schil de aardappelen en kook deze 10 minuten. Spoel ze af met koud water en snijd ze aan schijfjes
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
  • Maak van de boter, bloem, melk en zout een bechamelsaus en doe er de geraspte kaas doorheen.
  • Bak de gesnipperde knoflook en ui samen met het shoarmavlees en de kaneel en nootmuskaat aan.
  • Spoel de courgetteschijven af en dep ze droog om ze vervolgens aan beide zijden +/- 3 minuten te bakken in een koekenpan met wat olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Vet de ovenschaal in en leg de courgetteschijven op de bodem en bestrooi deze indien gewenst met wat peper en zout. Hierop komt een laagje aardappelschijfjes, daarop het shoarmavlees en als laatste de bechamelsaus.
  • Dek af met aluminiumfolie en plaats de schaal in het midden van de oven en bak de schotel in 40 minuten gaar. Verwijder het folie en laat de schaal nog een minuut of 10 in de oven staan zodat er een mooie bruine korst op komt.

Eet smakelijk!

Geef een reactie