Een open brief aan de gemeente (Straatnaam 2)

Aan: College van B. en W.

Datum 23 oktober 2010.

Betreft: Straatnaam,

Geacht College,

Sinds twee jaar was ik in de overtuiging in de Boezaardtstraat te wonen. Echter tot mijn grote schrik las ik dat de straatnaam op het bord aan het begin van de straat anders wordt geschreven dan op het bord aan het eind van de straat (zie bijlage).
Is hier een reden voor? En zo ja, waar loopt dan de grens tussen de Boezaardtstraat met een T en de Boezaardstraat zonder een T. Wonen de mensen op nummer 1 t/m 7 in de ene straat en 8 t/m 14 in de andere, of loopt de scheiding tussen de even en oneven nummers?
Navraag in de buurt heeft mij helaas geen bevredigende antwoorden opgeleverd.

Misschien zult u zeggen: “Joh wat maakt het uit een T meer of minder?” Maar ik krijg de laatste tijd steeds sterker een unheimlich gevoel steeds meer gespleten te worden. Laatst werd ik door een kind aangesproken met papa, maar ik kende het joch niet eens en zijn moeder kon ik me ook niet herinneren en nu woon ik opeens in twee straten tegelijk!
Mocht het verschil in spelling van de straatnaam op een vergissing berusten dan moet ik straks misschien wel verhuisberichten gaan versturen, terwijl ik niet eens verhuisd ben. Op deze manier dreig ik nóg verder van mezelf te vervreemden…. Misschien moet ik straks wel opgenomen worden en dan ben ik nog veel verder van huis af, samen met mijn alter ego….
Ik hoop echt dat u me spoedig het antwoord zult geven dat de Boezaardtstraat met een T wordt geschreven, zodat ik gewoon op hetzelfde adres kan blijven wonen.

In afwachting van uw antwoord verblijf ik met vriendelijke groet,

Bijlage: 2 foto’s van de straatnaamborden aan het begin en het eind van de straat.

Geef een reactie