Orchideeën en koeien

Samen met mijn lief aan de wandel in een natuurgebied op een orchideeën-route. Hebben we een meningsverschil over een plantje of dat nu wel of geen orchidee is, nee dus… het was geen orchidee. Er waren sporen in het gras waarvan ik dacht dat het van koeien was, maar Mo vond het logischer dat het van paarden was. Even daarna zag Monique een worm kruipen ( ja…. wat deed die daar nou?)  wat dus een bloedzuiger bleek te zijn.  Zie ik verderop bij een kikkerpoel 2 koeien in het hoge gras. ”Zie je wel 2 koeien! Het waren toch pootafdrukken van een koe” zei ik nog triomfantelijk voordat Mo me verbaasd antwoordde: “Nee joh dat zijn 2 vrouwen!”
Misschien moet ik toch maar eens serieus over een bril na gaan denken! (en niet zo eigenwijs doen)

De gevlekte Orchis in natuurgebied Hagenbeek tussen Ruulo en Vorden. Natuurgebied Hagenbeek is onderdeel van de ecologische verbindingszone tussen landgoed Beekvliet, de Wildenborg en het Grote Veld.

4 gedachten over “Orchideeën en koeien

  1. “Meningsverschil” klinkt alsof we vechtend over het pad liepen lol. Ik dacht dat het een orchidee was en jij dacht van niet en je had gelijk, het was een Ratelaar! Heerlijk gewandeld, mooie foto’s gemaakt en over een paar weken nog een keer om te zien wat er dan bloeit :).

  2. Wát het ook was/is…koeien of vrouwen of orchidee, de foto’s zijn mooi.

    Groet,Marga

  3. Dank je Marga, We hebben door velden vol bloemen gelopen, geen idee welke allemaal, erg mooi zolang je geen last van hooikoorts hebt!

Geef een reactie